Využití olivových olejů
Využití olivových olejů
Obecně se dá říci, že všechny olivové oleje se skvěle hodí do mnoha pokrmů. Jedná se především o jídla, která pochází z jižních krajů, mořské plody, ryby, saláty a mnoho jiných. Dalším využitím je již zmiňovaná prevence proti některým zdravotním obtížím, olivový olej je skvělým laxativem. Díky svým výborným vlastnostem a šetrnosti vůči lidskému organismu se olivový olej používá také v kosmetice a farmaceutice. Vysoký obsah vitamínu E je zárukou prevence proti rakovině, je totiž skvělým antioxidantem. Dnes je možné již zakoupit i poměrně levný extra panenský olivový olej, tak neváhejte a zvolte tento druh, pro své maximální zdraví.
Extra panenský olivový olej do vaší kuchyně a na váš stůl
Pokud vám záleží na vašem zdraví, a zdraví vašich blízkých, jistě v kuchyni používáte co nejvíce kvalitní suroviny. Olej je surovinou, kterou potřebujeme pro přípravu mnoha pokrmů. Existuje mnoho druhů olejů. U nás se často používá olej řepkový či slunečnicový. Ovšem mnohem prospěšnější zdraví, a chutnější, je olivový olej. I ten je k dostání v různé kvalitě. Extra panenský olivový olej by ve vaší kuchyni určitě neměl chybět. Vyznačuje se tou nejvyšší možnou kvalitou. Proces zpracování probíhá šetrně. Plody nejsou drceny, není zde použita chemie, ani vysoké teploty, jako u olivového oleje rafinovaného. Plody jsou lisovány vcelku, po odstranění pecek, při nízké teplotě.