Krmiva NutriHorse na Frodex.cz
Krmiva NutriHorse na Frodex.cz
Pracovníci firmy Biofaktory říkají: „Jsme si vědomi, jak důležité je pro Vás zdraví a spokojenost Vašich čtyřnohých miláčků, ať se věnujete chovu, sportu nebo jezdíte jen tak, pro radost. Abychom vyhověli vysokým nárokům na výživu koní, plně využíváme možností, které vyplývají z naší příslušnosti k mezinárodní společnosti Nutreco, světového lídra v oblasti výživy zvířat. Krmiva a doplňky pro Vaše koně vyrábíme pomocí nejmodernějších technologií a jen z těch nejkvalitnějších surovin, každý produkt pečlivě prověřujeme v našich laboratořích a za pomoci předních odborníků.“
Společnost nabízí kompletně inovovaný sortiment doplňkových krmiv a vitaminových přípravků, které nyní najdete také na www.frodex.cz: | ||||
Receptury doplňkových krmiv NutriHorse jsou sestaveny na základě živinových parametrů objemné píce v České republice a v souladu s posledními informacemi z oblasti výzkumu a vývoje výživy a krmení, stálá je snaha o vylepšování jejich složení s ohledem na zkušenosti zákazníků a jejich koní. |
Doplňková krmiva NutriHorse Müsli jsou vyráběna předním privátním holandským výrobcem, který má s výrobou müsli mnohaleté zkušenosti, které se odráží na kvalitě výsledného krmiva. Doplňková vitaminominerální krmiva Nutrihorse jsou vyráběna přímo v domovském závodě Trouw Nutrition Biofaktory s.r.o., kde má výroba vitaminových přípravků velkou tradici.
Při výrobě doplňkových krmiv NutriHorse jsou využívány nejmodernější technologické postupy, které zajišťují požadované zpracování vstupních surovin a tím vysokou kvalitu krmiv s ohledem na jejich stravitelnost, využitelnost a zdravotní nezávadnost.
Zařazené vybrané suroviny:
vločkované obiloviny – vločkování je hydrotermická úprava, při které se obiloviny napařují od 5 do 20 min při teplotě 100 – 120 °C. Předpokládá se, že se vločkováním zvýší využití energie o 7 až 15 %.
pufované obiloviny (popcorn) – pufování je hydrotermická úprava, která je založena na principu využití rázového uvolnění tlaku a odpaření vlhkosti zevnitř zrna – nadouvání. Dochází ke zvýšení stravitelnosti živin a tím i energie. Ze zdravotního hlediska klesá možnost přechodu nestráveného škrobu do tlustého střeva, kde může způsobit koliku nadměrným pomnožením bakterií
extrudované suroviny – extruze je hydrotermická úprava, při které působí na suroviny teplota 120-140 °C za zvýšeného tlaku do 1 minuty. Zvyšuje se využití energie, bílkovin a snížení obsahu antinutričních látek.
sojový olej – vyrovnání poměru omega 3 a 6 mastných kyselin
vojtěšková řezanka popř. granulovaná vojtěšková drť – svým obsahem dusíkatých látek a vápníku zvyšují pufraci žaludečního obsahu a tím snižují možnost výskytu žaludečních vředů
Obsah strukturální vlákniny a surovinová rozmanitost vyžadují od koní důkladné rozžvýkání, které vede automaticky ke zvýšené produkci slin, které pufrují obsah žaludku a tím snižují výskyt žaludečních vředů Více rozžvýkané krmivo je přístupnější k trávicím enzymům a tím lépe stravitelné, což znamená, že je možné krmit menší množství krmiva, které pak zůstává delší čas v trávicím ústrojí, což opět zvyšuje jeho stravitelnost.
Kontrola kvality
Jednotlivé dodávky prochází náročnou vstupní kontrolou akreditované laboratoře disponující certifikátem ISO/EC 17025.
Podívejte se frodex.cz, určitě je z čeho vybírat!