Dědkovská bašta
Dědovská bašta
Potřebujeme: 750g kabanosu, nejlépe krakovský, nebo podobný, může být i víc), 3 větší cibule, plnotučná hořčice, 300g sýra na strouhání, 5 – 7 vajec.
Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme plnotučnou hořčicí.
Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem.
Celý postup opakujeme 2x, pokud bude víc hladových, můžeme i 3x.
Takto připravené dáme do trouby a pečeme asi 50 minut při 250°C.
Po padesáti minutách, kdy vypadá tato bašta přibližně takto,
zalijeme směsí rozšlehaných vajíček a čtvrtiny dávky strouhaného sýra a necháme v troubě ještě zhruba 10 – 15 minut dopéct.
Podáváme s čerstvým pečivem a nemá to chybu.
Je to skvělá, jednoduchá kalorická bomba pro všechny milovníky obyčejných jídel.
Dědovská bašta
Potřebujeme: 750g kabanosu, nejlépe krakovský, nebo podobný, může být i víc), 3 větší cibule, plnotučná hořčice, 300g sýra na strouhání, 5 – 7 vajec.
Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme plnotučnou hořčicí.
Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem.
Celý postup opakujeme 2x, pokud bude víc hladových, můžeme i 3x.
Takto připravené dáme do trouby a pečeme asi 50 minut při 250°C.
Po padesáti minutách, kdy vypadá tato bašta přibližně takto,
zalijeme směsí rozšlehaných vajíček a čtvrtiny dávky strouhaného sýra a necháme v troubě ještě zhruba 10 – 15 minut dopéct.
Podáváme s čerstvým pečivem a nemá to chybu.
Je to skvělá, jednoduchá kalorická bomba pro všechny milovníky obyčejných jídel.