Zahradní krby, které dokáží opékat, rožnit i udit
Zahradní krby, které dokáží opékat, rožnit i udit
Zapomeňte na zpracované výrobky, jakými jsou různé párky, špekáčky a klobásky a volte raději libové maso, ryby nebo mořské pochoutky. Pokud se chystáte na zahradní grilování a grilovat třeba hamburgery, udělejte si své vlastní – domácí, a to z čerstvě mletého masa. Určitě nekupujte balené mleté maso ani maso marinované
Není nad vlastní marinádu
Marinády si dělejte své vlastní a určitě každý kousek masa, který poputuje na zahradní gril, marinujte.
Věděli jste například, že v takovém steaku marinovaném v pivu, se dramaticky snižuje množství chemikálií, které se do něj dostaly průmyslovou výrobou masa (steroidy, antibiotika a podobně)?
Místo dezertu grilované ovoce
Jak už to tak bývá, po slaném přijde zákonitě chuť na sladké, tedy na nějaký ten dortík, dezertík. Zavrhněte však koláče a sušenky a vyměňte je za grilované ovoce. Možná vás to překvapí, ale i takové sladkosti ze ZAHRADNÍHO GRILU nebo ZAHRADNÍHO KRBU jsou velmi chutné, nenáročné na přípravu a mnohem zdravější než moučník.